Novicell introduserer SoMe snacks

Somesnacks på blogg? 

I vår populære Instagramserie som går under navnet SoMe-Snacks serverer vi deg de ferskeste nyhetene fra sosiale medier-universet. Nå kan du også lese om det her på bloggen! De store sosiale plattformene tester stadig ut nye funksjoner og muligheter for at du skal øke din skjermtid. Vi har tatt på oss forkleet, og står klar til å servere deg nyheter vi mener du bør få med deg. Bla gjennom de ferskeste nyhetene fra SoMe universet. Innta en god lesestilling, finn frem noe popcorn og ta imot ukens ferskeste snacks! 

 

TWITTER TAR DET NESTE STEGET 

.. med test av fullskjerm.  

Twitter tester for tiden denne nye funksjonen i Apple iOS. Videoer i fullskjerm vil gjøre det mulig for deg som bruker å lage, samt tilpasse unikt innhold. Meningen med denne funksjonen er å kunne svare og reagere på tweets, ved å legge til videoer eller bilder i fullskjerm-modus. 

Slik kan det altså se ut. Med knappen “Quote tweet with reaction” kan du svare live på andre sine tweets. 

Dette større visuelle formatet er tilpasset Twitter sitt Explore layout. Tanken er at det skal bli mulig å bla vertikalt gjennom fullskjerm-tweets for å følge med på de siste oppdateringene.  

Det er tydelig at Twitter henter sin inspirasjon fra en av dagens mest populære plattformer - Tiktok, som har hatt stor suksess med vertikal videoutforsking.   

SNAPCHAT LEGGER TIL NYE FUNKSJONER 

Snapchat har den siste uken lagt til en rekke nye funksjoner i appen. Dette inkluderer meningsmålinger, individuelle chatter i gruppediskusjoner og en egen vri på reaksjoner i svarboksen. 

Som forklart av Snapchat: 

“Våre visuelle meningsmålinger fungerer på tvers av iOS og Android, så alle vennene dine kan veie inn og dele sine tanker. I tillegg ble avstemningene designet med åpenhet i tankene – du kan se hvordan vennene dine stemte for å sikre at svarene blir gjennomtenkte og vennlige” 

Snapchat legger også til en messenger-lignenede funksjon for å gi deg mulighet til å svare på individuelle meldinger i en pågående gruppechat. Med dette kan du spesifikt adressere enhver kommentar gjennom din egen chat thread. I tillegg til dette har Snapchat lansert bitmoji reaksjoner, lignende de man finner i andre plattformer. Du kan nå personalisere bitmojien din ved å velge mellom 1 av 7 reaksjoner. Dette gir en rask og enkel måte å svare dine venner på. 

 

EN NY FUNKSJON ALLE INSTAGRAM-ELSKERE HAR VENTET PÅ?! 

Det ryktes at Instagram tester et nytt alternativ som vil gjøre det mulig å omorganisere profilbildenettet, og formatere de tidligere publiserte innleggene i hvilken som helst rekkefølge man ønsker. 

Som du kan se i dette eksemplet, fra Alessandro Paluzzi , vil det eventuelle alternativet "Rediger rutenett" vises i profilinnstillingene dine, slik at du kan omorganisere profilgalleriet uavhengig av når innleggene ble lagt ut. 

Dette kan være en svært interessant funksjon, som gir et annet fokus på IG-innleggene du vil vise frem til dine følgere. Det blir interessant å se om Instagram faktisk bestemmer seg for å gå videre med dette, gitt plattformens mange endringer og oppdateringer. Bi har ikke funnet noen uttalelser på om hvorvidt dette noen gang vil bli rullet ut.

 

TIKTOK TESTER ET NYTT ALTERNATIV … 

... slik at du kan invitere vennene dine fra andre plattformer til å se klipp og følge profilen din.

TikTok tester en ny funksjon designet for å øke tilhengerskaren, ved å invitere vennene dine fra andre apper til både å se og følge TikTok-profilen din. Den nye funksjonen lar deg dele TikTok-videoene dine via ulike tredjepartsplattformer. Når mottakere i de andre plattformene trykker på lenken for å se videoen, vil de også automatisk følge TikTok-kontoen din, noe som bidrar til å øke både visninger og følgere. Dette kan være en god mulighet for å hente eksponering fra folk som mest sannsynlig vil gi deg et like (fordi de kjenner deg). Det er ikke klart hvor mange brukere som har tilgang til funksjonen enda. 

 

VISSTE DU? 

At vi holder deg oppdatert på de nyeste trender og nyheter på Instagram?