Videoinnhold er den nye instagramtrenden i 2019

Nye trender på Instagram tar form

Det er ikke uten grunn at det kontinuerlig utvikles nye trender i de sosiale medie-kanalene i vår raskt voksende teknologiske verden. Ta Instagram som et eksempel: Over 15 millioner virksomheter har en Instagramprofil, og hver dag uploades mer enn 95 millioner poster over hele verden. Hvordan skal man klare å skille seg ut i denne mengden av informasjon? Hvordan skal du klare å veilede din virksomhet til å oppnå verdi gjennom Instagram?

Ta en titt på utviklingen bare fra 2017 til 2018. Grafikken er produsert av Lori Lewis og Chad Callahan, og viser hvordan de digitale plattformene har utviklet seg i de seneste årene. 

 

I 2018 lå antallet scroll på Instagram på 174.000 i minuttet. Dette er enormt mye, og det er ingenting som tyder på at dette tallet kommer til å minske i 2019. Det tyder heller på det motsatte - og med dette bør man være føre-var.

Hva er det egentlig folk flest bruker Instagram til? Er det for å følge med på venner og familiers liv? Er det for å følge konkrete merkevarer man liker? Eller er det for å bli underholdt? Det er åpenbart en god kombinasjon, men når vi ser på atferden til brukerne på Instagram, ser vi at 30% bruker Instagram primært til å følge merkevarer og virksomheter, og hele 55% bruker Instagram for å bli underholdt. Ved å følge med på disse trendene, gir dette gode indikatorer på hvilken type innhold som bør inkluderes i en Instagram-strategi i 2019.  

Og når det viser seg at brukernes atferd trekkes mot underholdning på Instagram, er det ikke overraskende at det er videoer på Instagram som viser seg å være den nye trenden i 2019.

Skap engasjement med videoer

Ifølge Falcon, er det videoinnhold på sosiale medier som dominerer brukernes oppmerksomhet. SocialMediaToday predikerer at 80% av all internett-trafikken i 2019 vil komme fra streaming av videoer. Men, igjen – dersom man ønsker å skape videoinnhold er det viktig å ha en viss bevissthet rundt hva slags innhold som skaper engasjement hos brukerne, og hvordan dette kan skape gevinst for din virksomhet.

Falcon har gjort en undersøkelse på nettopp dette, og har satt sammen 7 sosiale medier formater som kan være verdt å prøve i 2019. Av disse 7, er det fire av de som egner seg til Instagram som plattform per dags dato - men man skal ikke se bort fra at det åpner seg enda flere muligheter med tiden. For de ulike digitale plattformene jobber kontinuerlig med å finne nye løsninger på hvordan videoer kan skape kreativt innhold som resulterer i økt eksponeringer og engasjement. 

Følg med på trenden, og bli inspirert til nytt videoinnhold som du kan dra god nytte av på din Instagram i 2019. Jeg oppsummerer de fire videoformatene som egner seg for Instagram her:

1- Live Streams 

Benytt live streams til å bygge tillitt til ditt publikum, og gi de en sjanse til å kommunisere direkte med deg gjennom å stille direkte spørsmål- og reagere på videoen din. Det er mange spennende måter å bruke live streams på, og her er det bare kreativiteten som setter grenser. Vær allikevel obs på innholdet ditt, og at det som vises frem er godt planlagt. 

Et eksempel på hvordan man kan bruke live streams er å filme fra arrangementer eller begivenheter rundt deres virksomhet, eller annonsere for nye spennende nyheter rundt deres virksomhet eller merkevare.

Dersom du velger å teste ut muligheten for live streams på Instagram, vil jeg anbefale å på forhånd tenke nøye gjennom hvordan du ønsker at det skal se ut for ditt publikum. Med en gang du setter igang en live stream vil det vises helt øverst i feeden til ditt publikum - og derfor er du godt synlig. Dette gir deg muligheten til å vise helt unikt innhold som skaper engasjement hos ditt publikum, og denne muligheten bør du bruke.

Instagram trend 2019: Live Stream - Novicell Norge

2- Looping videoer

En annen måte å skape engasjement på Instagram på, som forøvrig også kan være en av de enkleste måtene å skape innhold på er ved og produsere looping videoer på Instagram. Looping videoer kan på mange måter sammenliknes med Boomerangs som allerede er en tilgjengelig funksjon for å produsere Insta-stories på Instagram. Dette er korte snutter på et par sekunder som gjentar seg. Forskjellen er at looping videoer publiseres som en video på Instagram, og dukker opp i feeden.

Det er interessant å se på hvorfor slike videoer ofte virker så engasjerende. Men, underholdning finnes i mange former – og det har vist seg gang på gang at kortere innhold ofte fungerer bedre enn lengre innhold. Hvorfor? Jo, fordi oppmerksomheten vår er mye kortere enn vi ofte tror selv- faktisk bare på omtrent 8 sekunder. Derfor fungerer kort innhold godt på sosiale medier.

3- Animerte tekstvideoer

Tenk deg selv: Når du sitter og scroller på Instagram (..eller en annen digital plattform) og det dukker opp et hvitt bilde med en lang tekst med sorte bokstaver – hvor ofte vekker det oppmerksomheten din, og får deg til å lese det som står der? For folk flest ville nok svaret her vært ytterst sjeldent. Men, dersom det hadde vært en dynamisk video hvor det skjer mye spennende rundt det som skal presenteres ville kanskje svaret vært annerledes.

På lik linje med looping videoer, vekker animerte tekstvideoer interesse ved å ha en kort og oppmerksomhetsvekkende stil. Her kan typisk ”kjedelig” innhold gjøres om til noe som kan oppfattes som interessant for publikum, kun ved å krydre innholdet i en video fylt med zooming, farger, forskjellig skrift, animerte figurer med mer. Det handler om formidling- og finne den formidlingen som passer best ut mot nettopp ditt publikum. Og det trenger ikke være så komplisert, det finnes nemlig flere alternativer til enkle apper hvor du ikke trenger konkrete ferdigheter for å animere bilder på en enkel måte. Så som dere ser, skal det ikke alltid så mye til å få en litt mer spennende Instagram.

4- Stories- videoer:

 Jepp, du har nok kanskje allerede hørt om det – og kanskje også bruker du det? Ulike stories-vidoer, er blitt en kjent funksjon hos flere digitale plattformer. På Instagram er funksjonen bedre kjent som Insta-stories, og er innhold (i form av bilder eller videoer) som publiseres, og forsvinner etter 24 timer.

Det som er så fint med denne funksjonen er at den har et bredt spekter av muligheter. Blant annet kan du legge til ulike filtre, tekster, GIF´s, meningsmålinger, nedtellingsmuligheter, spørsmålsfunksjoner, lokasjoner og mer. Det utvikles imidlertid hele tiden nye spennende funksjoner, som gjør at du kan skille deg ut å minne ditt publikum på at du er tilstede hele tiden.

Mange virksomheter vil nok synes at det er vanskelig å nå de yngre målgruppene, og her er kan Insta-stories en god bidragsyter. På Instagram har også stories utviklet seg enda lengre, og åpnet for reklame-og e-handelsmuligheter.

Fremtiden ser lys ut..


Veksten av sosiale medie videoformater ser lys ut, og det vil med dette være nyttig for deg å inkludere videoinnhold i din strategi. Og forhåpentligvis får du et forsprang over konkurrentene dine som enda ikke har startet opp med videoinnhold. 

Lag en kanalstrategi med en klar målsetting

Men hvordan dette skal kunne integreres i eksisterende eller en ny strategi? Det kan ofte høres enkelt ut å lese hvordan ting burde gjøres, men så er det ikke alltid like enkelt å gjøre det i praksis. For det er ikke bare å slenge ut en instagram-post uten mål og mening. Målet er at det skal føre til en form for verdi, og med dette bør det lages en klar strategi for hvordan det skal gjøres, og hvordan det skal skape nettopp dette – verdi.

I din strategi er det viktig å ha et overordnet mål rundt sosiale medier. Dette kan for eksempel være:

 • Skape interesse hos potensielle nye medarbeidere via employer branding
 • Trafikk til webside
 • Konverteringer i form av for eksempel signups eller bookinger
 • Økt kjennskapsprat (WOM – Word of Mouth)
 • Tettere relasjoner til målgruppen
 • Nå en ny målgruppe
 • Inngå i et nytt marked 

3 tips for verdiskapning på Instagram

Det er hele tiden viktig å ha disse punktene i bakhodet når en strategi skal settes opp:

1. Fokus på rett kommunikasjon:

Det er det visuelle som er det bærende på Instagram. Det er viktig at det visuelle står i stil med teksten, og selge uten å fokusere på salg: Dette er kunsten med sosiale medier, også Instagram. For mange er det å besøke en Instagramprofil som å besøke et univers der man kan drømme seg bort i inspirasjon – og dette skaper ofte lyst til å vite mer om produktene og med tiden også bli kunder i butikken. Det skal gjøres lett for din målgruppe å dykke lenger ned i kjøpstrakten via klare call to action. Hva vil dere at målgruppen skal gjøre?

2. Kjenn din målgruppe:

Jo bedre du kjenner din målgruppes vaner, behov, utfordringer og drømmer, jo bedre kan du møte de der hvor de er. Her er et godt tips å overvåke målgruppen din ved å følge med på målgruppens handlinger på de sosiale mediekanalene. 

3. Måling av resultater:

Jobb strategisk med merkevaren din på Instagram. Men hvordan måler du resultatene av innsatsen deres? Målingen avhenger av deres overordnede forretningsmål, som skapes av et KPI-setup. Målet for innsatsen kan for eksempel være konverteringer, alt etter hvordan deres overordnede mål ser ut, som for eksempel:

 • Økning av besøkende på websiden
 • Antall produktvisninger
 • Salg av produkter
 • Stigning i antall følgere
 • Total rekkevidde
 • Engasjement 

  En mulighet som bør benyttes er å opprette en bedriftsprofil på Instagram, som kan kan brukes for å få innsikt. Her kan man se stigninger i for eksempel følgere over en periode, samt få overblikk over engasjement per innlegg som publiseres. 

Og husk... suksess krever innsats 

For å oppnå suksess på Instagram, samt andre sosiale medier er det ikke nok å produere ad-hoc content. Du bør har en content marketing strategi, som underbygger kanalstrategien.

Får å få mest ut av din innsats på Instagram, skal du være oppmerksom på å utnytte Facebooks (som eier Instagram) algoritme. Det er viktig å ta i bruk de funksjonene appen tilbyr, herunder lokasjon og de riktige hashtaggene på innhold. Jo mer engasjement du klarer å skape, jo større sannsynlighet er det for at innholdet deres blir oppdaget via Utforsk-universet – og kommer for alvor ut til folket.

Det er ikke alltid det å oppnå et stort antall følgere er et suksesskriterie alene. Tiltrekk heller 1000 toppmotiverte følgere enn 5000 følgere som forlater deg etter kort tid, og ikke engasjerer seg i innholdet. Med den rette innsatsen, hvor forholdet til følgerene pleies, kan du konvertere dem til loyale kunder eller ambassadører. Og det kreves innsats for å få til dette.

Ønsker du å vite mer? 

Ønsker du å vite enda mer om Instagram? Trenger du hjelp med å komme igang med din nye Instagram-strategi, eller trenger du å få et push i baken for å gjøre din eksisterende strategi mer oppdatert? Ta kontakt med oss for en uforpliktet prat.