Søkemotoroptimalisering

La brukerne finne deg

Hvorfor er søkemotoroptimalisering viktig?

Søkemotoroptimalisering handler om når brukerne på nettet skal finne frem til din webside. De bruker som oftest Google, Bing eller en annen søkemotor. De ordene som de bruker til å søke etter innhold med, må du forholde deg til - ellers finner brukerne aldri frem til nettopp din webside.

Innholdsbasert søkemotoroptimalisering (Search Engine Optimization, SEO) går ut på å optimere sidene på en webside med de søkeordene som en webside best kan finnes med. Søkemotoroptimalisering gjør altså din rangering i Google eller andre søkemotorer bedre. 

Når vi snakker om SEO, opererer vi med 5 grunnleggende optimeringsområder:

 1. Content & On-Page SEO
 2. Søkeordsanalyse
 3. Teknikk
 4. Linkbuilding
 5. Måling av effekt og avrapportering

On-Page SEO

On-Page SEO handler om å optimere de elementene på din webside som Google tar med i deres rangering av et gitt søkeresultat.

Disse elementene kan blant annet være titler/beskrivelser, H-tags (overskrifter), selve innholdet, interne linker og eventuelle bildetekster.

Særlig produksjonen av kvalitetsinnhold/tekster er avgjørende for virksomhetenes suksess med SEO i det lange løp - og der hvor virksomheten selv virkelig kan gjøre en forskjell. Det er dermed viktig å sette av ressurser til dette. Hvis ikke bedriften har ressursene til dette, kan vi også hjelpe til her.

Søkeordsanalyse

Her handler det om å finne de ordene som folk søker på i forhold til sin virksomhet. Her blir man ofte overrasket over hvilke ord folk anvender til å finne en online. Ingen ord er viktigere enn andre, hvis det han føre til økt trafikk for kunden. 

Teknisk SEO

Et annet viktig element i Googles rangeringer. Dette går ut på at hvis din hjemmeside performer 100%, så vil det gi brukeren den beste opplevelsen. Nettopp opplevelsen er det Google vekter mest - Googles motto er å vise brukeren som søker i deres maskiner det beste resultatet.  

Elementer kan blandt annet være her:

 • Redirects
 • HTTP statuskoder
 • Duplicate content
 • PageSpeed & Load tid
 • Robots.txt
 • .. og mye mer

Hos Novicell finnes en såkalt teknisk analyse, hvor vi gjennomgår en gitt webside fra topp til bunn for tekniske mangler. 

Linkbuilding

Går ut på å skaffe linker fra andre hjemmesider til din egen. Linker fra andre sider utgjør X-verdi. Når man i Googles øyne linker fra en side til en annen, viser dette en viss form for troverdighet, og man gir en anbefaling videre. 

Linker fås for eksempel av dine leverandører, bloggere eller andre relevante sider i forhold til din hjemmeside. Det kan også være du har en god (eller dårlig) historie å fortelle, hvor du kan lage content marketing. 

Avrapportering & Mål

Det er viktig for oss å vise at vi lager noe for kunden. Derfor er en månedlig rapportering av utført arbeid, samt måling av eventuelle fremskritt viktig i vår verden.

Vi måler effekten av vårt arbeid, og setter opp mål sammen med kunden. Vi gjør alt i vår makt for å nå disse i fellesskap.

Slik jobber Novicell med SEO

Hos Novicell hjelper vi deg med å justere websidene teknisk og innholdsmessig, slik at dine plasseringer i søkemaskinene forbedres:

 • SEO Analyse
 • Oppsett av målsettinger
 • Optimering av søkeord
 • Utdannelse av redaktører og utviklere
 • Fokus på økt trafikk og konverteringsfrekvens

SEO-analyse

Søkemaskinoptimalisering starter som regel med en SEO-analyse av din eksisterende webside. Vi sikrer oss at siden performer på den beste måten. Ytteligere analyserer vi hvilke ord brukerne hyppigst anvender innenfor det spesifikke fagområdet.

Vi finner frem til de ordene som er mest relevante for din webside, og som siden bør kunne finnes på. På bakgrunn av analysen er det mulig å foreta selve søkeoptimaliseringen av websiden.

Omfanget av en SEO analyse svinger fra et par timers muntlig rådgivning til en mer omfattende teknisk analyse som rapporteres skriftlig. Den egentlige optimeringen kan enten foretas av Novicell eller virksomheten selv.

SEO uten gråsoner

Det er ingen lett vei til å bli funnet i søkemaskinene. SEO kan være en lang og seig prosess, som krever tid og tålmodighet, men når effekten av SEO slår gjennom vil du oppleve stigninger i den organiske (og gratis) trafikken til din webside. 

Novicell benytter seg på ingen tidspunkt av gråsoner til å optimere våre kunders websider. Vi vet hvor viktig våre kunders digitale tilstedeværelse er, og vi mener at tillit er et nøkkelord når en så viktig del av virksomheten blir overlatt i våre hender. Derfor gjør vi arbeidet ordentlig, og på den måten helt riktig måte. 

La oss ta en prat om å forbedre din SEO

Kontakt meg, og hør mer om søkemaskinoptimalisering